Marina Bay Suites

 

Meinhardt’s Engineering Innovations

Meinhardt proposed to relocate the tower (diagram 2), from its original location (diagram 1) over the existing Common Services Tunnel (CST).

The relocation:

  • Eliminated the need for a 2.5-metre deep transfer structure to span across the CST
  • Reduced the building weight allowing more floors to be built
  • Reduced construction cost and time
  • Improved construction safety

Benefits

  • Tower height increased resulting from the relocation of the building thus providing better views of the bay
  • Estimated savings of approximately S$39 million on structure work by eliminating the need for a transfer structure
  • Obviated the potential risks to the combined services tunnel and drain
  • Saved approximately six months in construction time. 

Awards 

  • BCA Green Mark Gold Award, 2009
«StartPrev12NextEnd»
(Page 2 of 2)
Next Post
The Marq
Monday,
January 2, 2012
1

Posted By

Views: 3018

1 comment

Leave a comment